Iza projekta 'book&zvook' stojimo mi, Audio Store Transonica, produkcijska kuća specijalizirana za tonsko snimanje i obradu zvuka. Dugogodišnje iskustvo rada u stvaranju audio adaptacija književnih i dramskih predložaka potaklo nas je da osmislimo koncept i izgradimo digitalnu biblioteku audio naslova na hrvatskom i njemu srodnim jezicima. Željeli smo naš zanos bogatstvom zvučnog imaginarija prenijeti drugima, kao što smo htjeli rastući trend slušanja knjiga dovesti i u Hrvatsku.

Audio knjige namijenjene su svima, a nagli porast interesa za takvim načinom 'čitanja' svjedoči o tome da audio knjiga odgovara potrebama suvremenog užurbanog života. U dužem putovanju, u kraćim dnevnim migracijama, u neočekivanim đžepovima čekanja, uz hobi ili neku drugu rutinsku radnju - dakle i onda kad se čini da nije moguće čitati - knjige sada možemo slušati. Pragmatično iskoristiti vrijeme ili se skloniti od buke u svijet slobodne maštovitosti.

U svim je malim jezicima poput našeg izbor knjiga u audio formatu skroman. Nadamo se vašem interesu i podršci kako bismo zbirku vrhunski interpretirane književnosti i publicistike, kao i odabranih naslova za djecu što skorije obogatili i pretvorili u mjesto ugode za književne sladokusce i one koji bi slušanjem to mogli postati.